Tuesday, August 21, 2012

Hudud: Masih segar amaran Mahathir kepada KelantanKUALA LUMPUR: Rakyat masih segar surat amaran kepada kerajaan Kelantan yang dihantar oleh Tun Mahathir ketika menjadi Perdana Menteri dahulu, kata AJK PAS Pusat, Idris Ahmad.

Justeru, katanya Umno akan membuat apa sahaja ketika menghadapi kebangkitan rakyat yang akan menolak BN dalam PRU akan datang.
Menurutnya, Umno cuba mencari pelampung agama  dan berlagak juara  pembela agama nombor wahid.
Pada hal, katanya sejarah telah mencatat bahawa pemimpin Umno merupakan penghalang pelaksanaan syariat Allah di negara ini.
“Rakyat masih segar surat amaran kepada kerajaan Kelantan yang dihantar oleh Tun Mahathir ketika menjadi Perdana Menteri.
“Tiba-tiba Tun Mahathir ajak PAS meninggalkan Pakatan Rakyat dan bersatu dengan Umno untuk laksanakan hudud, kerana di dalam Pakatan Rakyat ada penentang hudud,” ujarnya dalam satu kenyataan.
Katanya, Mahathir lupa bahawa sahabat Umno, MCA merupakan  penentang dan penghina tegar hukum Islam di negara ini.

Beliau berkata, kerana Umnolah orang bukan Islam tidak faham hukum Islam.
Katanya lagi, pemimpin Umno ketika bertemu dengan orang bukan Islam memburukkan hukum  Islam supaya jangan menyokong PAS.
“Tidak hairanlah kepada kita, walaupun negara sudah merdeka selama 55 tahun, orang bukan Islam tidak faham Islam termasuklah MCA yang sanggup mengatakan wakil rakyat Umno hilang akal kerana mencadangkan hukum hudud di Dewan Undangan Negeri Johor,” ujarnya.

Sebab itu, kata Idris kalau pemimpin MCA bersikap demikian, kerana Umno pun baru sedar mengenai kebaikan hukum Islam.
Jelasnya, hampir 40 tahun PAS berdakwah dan menerangkan mengenai Islam, barulah Umno tidak berani mengeluarkan kenyataan yang biadab terhadap Islam.
“Jika dulu kita dengar mereka  mengatakan jika laksanakan hukum Islam  akan huru hara. Jika laksanakan hudud akan huru hara.
“Jika laksanakan hukum Islam nanti tangan orang Islam akan kudung,” katanya.
Sekarang, ujar Idris sudah berubah nada daripada mencerca bertukar kepada tuduhan hudud PAS.

Source: https://bm.harakahdaily.net/index.php/headline/12600-hudud-masih-segar-amaran-mahathir-kepada-kelantan

2 comments:

  1. xpela jika umno pn dh rase kesedaran utk laksanakan hudud...patutnya kita bersyukur dan berdoa agar mereka tetap istiqamah dgn kesedaran hukum hudud tu..bukannya mencaci mereka balik kn..klu benar org2 umno ni cetek agama mereka, apa salahnya tarik dan ajak mereka ke jalan yg benar..bantu mereka dan terus bagi kesedaran...patutlah statistik muallaf yg kembali kepada agama asal menjadi2 sbb org Islam sendiri memperlekeh saudara seagamanya....kerana politik agama dibelakangkan...

    ReplyDelete