Tuesday, June 12, 2012

Presiden PAS ucap takziah kepada Jamil Khir

Harakahdaily, 12 Jun 2012
KUALA LUMPUR: “Bagi pihak PAS, saya mengucapkan takziah di atas pemergian bonda kepada Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir ke rahmatullah.
“Semoga seluruh keluarga dan sahabat handainya bersabar di atas pemergian tersebut,” ujar Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dalam satu kenyataan ringkas.
Ketua Pemuda PAS, Nasrudin Hassan mewakili dewan itu turut mengucapkan takziah kepada Jamil Khir.
“Kami seluruh warga Dewan Pemuda PAS Malaysia mengucapkan takziah kepada Datuk Seri Jamil Khir Baharum atas kembalinya Al Marhumah bonda beliau ke rahmatillah pagi tadi jam 6.30 am.
“Doa kami agar al Marhumah digolongkan dari kalangan hamba - hamba Allah yang soleh dan solehah dan mendapat keampunan di sisiNya.
“Semoga Datuk Seri Jamil Khir dan seisi keluarga bersabar dengan ujian ini dan insyaallah didoakan rahmat Allah mencucuri ruh al Marhumah. Ameen Ya Rabbal A'lamin,” ujarnya dalam satu kenyataan.
Sementara itu, Pemuda PAS juga mengucapkan takziah kepada Jamil Khir.

"Kami seluruh warga Dewan Pemuda PAS Malaysia mengucapkan takziah kepada Datuk Seri Jamil Khir Baharum atas kembalinya Al Marhumah bonda beliau kerahmatillah pagi tadi jam 6.30 am.

"Doa kami agar al Marhumah digolongkan dari kalangan hamba - hamba Allah yang soleh dan solehah dan mendapat keampunan di sisiNya.

"Semoga Datuk Seri Jamil Khir dan seisi keluarga bersabar dengan ujian ini dan insyaallah didoakan rahmat Allah mencucuri ruh al Marhumah. Ameen Ya Rabbal A'lamin," kata ketuanya, Nasrudin Tantawi.

Source: http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/10900-presiden-pas-ucap-takziah-kepada-jamil-khir

No comments:

Post a Comment