Tuesday, November 30, 2010

KHATAN PERDANA PAS KAWASAN PAYA BESAR 281110


Inilah sebahagian daripada 96 kanak-kanak yang berjaya dikhatankan pada tanggal 28 November 2010 bergambar kenangan bersama YDP, SU Paya Besar dan Dr Mohd Fadli Yazid selaku ketua Pegawai Perubatan.

Anak-anak yatim dan miskin tidak dikenakan bayaran(percuma). Manakala yang lain hanya dikenakan serendah rm20 sahaja. Kos berkhatan biasanya tidak kurang daripada rm80.

Sambutan yang menggalakan sehingga Urusetia Khatan Perdana Pas Kawasan Paya Besar terpaksa menolak permohonan yang dibuat untuk berkhitan anak mereka.


Sebahagian daripada ibubapa yang mengiringi anak-anak ke majlis berkhatanSeorang anak kecil penuh gaya, "Kita tak nak bersunat lagi, kita ikut abang kita aje".

Ustaz Tarmizi Yahya pengerusi majlis merangkap Ketua Dewan Pemuda Pas Kawasan Paya Besar. Insan yang banyak berjasa kepada kerja dakwak-siasah.

Dr Mohd Fadli Yazid sedang memberikan taklimat tentang cara berkhitan dan kebaikannya.


Barisan pegawai pendaftar yang diketuai oleh saudara Amaran.En Asri OKU(Orang Kuat Ummah) sedang meniliti borang peserta.

Dua adik beradik yang menjadi peserta.

Jauh merenung......sakit tak bersunat nie?En Habibullah Yusof orang yang bertanggungjawab mencetak sijil-sijil penyertaan

Uye sedang diwawancara oleh pemberita Sinar Harian

Di antara peserta khatan yang siap awal menerima sijil penyertaan daripada uye, Yang Dipertua PAS Kawasan Paya Besar.

No comments:

Post a Comment